TZ: Auta brněnských továrníků

Pořadatel: Muzeum Brněnska, p. o.
Místo konání: Galerie Celnice, areál Vily Löw-Beer v Brně
Termín konání: 9. 9. 2016 – 20. 11. 2016
Otevírací doba galerie: úterý–neděle 10–18 h
Vstupné: zdarma

V galerii Celnice bude od pátku 9. září k vidění nová výstava připravená ve spolupráci s Technickým muzeem v Brně, která představí automobilismus první poloviny 20. století v Českých zemích na příkladu aut brněnských textilních podnikatelů Löw-Beer, Stiassni a Tugendhat.

Doprovodný program bude probíhat od pátku do neděle. V pátek 9. září 15.30 hodin se ve vile Stiassni připraví ke startu historická vozidla. Slavnostní jízda bude pokračovat ulicemi Brna a v 16:40 se zastaví na náměstí Svobody. Jejich příjezd do vily Löw-Beer současně zahájí třídenní víkendovou výstavu historických vozidel na zahradě vily. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost shlédnout luxusní vozidla tehdejších silnic, která si mohla dovolit pouze aristokracie nebo movití podnikatelé. Bude mezi nimi i vůz Austro Daimler z roku 1910 ze sbírek TMB, který je kulturní památkou, Tatra 30, Tatra 57, Praga Alfa z roku 1939 nebo Chevrolet Confederade Deluxe ze soukromých sbírek.

K dokreslení atmosféry představí Salon první republiky na komentované módní přehlídce eleganci a styl od secese po konec 30. let 20. století.  Návštěvníci v dobovém oblečení jsou vítáni.

Výstava v galerii Celnice včetně víkendové výstavy historických vozidel v zahradě je volně přístupná a bez bariér. Samotná výstava Auta brněnských továrníku potrvá do 20. 11. 2016.

Bc. Jana Nevosadová
+ 420 544 245 010