THYME pokřtí vinyl na koncertě ve vile Löw-Beer

Æntity.one.Default je nová edice eventů, premiéra proběhne v prostorách vily Löw-Beer v pátek 28. února 2020 v 18.30 hodin. Lokální scénu zastoupí projekt THYME sourozenců Johany K. (cimbál) a Martina D. Kratochvílových (samply a processing), kteří pořktí svůj nový vinyl. Na akci vystoupí také kanadský audio-vizuální umělec Racine

Třetím jménem večera bude Jan Palatý aka Izanasz, multimediální umělec z Prahy. Celou událost bude dotvářet umělecká instalace Kristýny Sidlárové aka Sida.100, která bude k vidění už od úterý 25. února ve schodišťové hale Löw-Beerovy vily. O světelný zážitek se postará Maess.

Poznejte s dětmi vilu Löw-Beer všemi smysly

Rodiny s dětmi se mohou každý měsíc těšit na originální program inspirovaný historií, architekturou či životními osudy členů rodiny Löw-Beer. V neděli 23. února 2020 ve vile na malé průzkumníky čeká zábavná a dobrodružná stezka, při které zapojí všechny smysly a odhalí tajemství běžným návštěvníkům skrytá.

Program Vila všemi smysly je určený dětem od 6 let a trvá přibližně 50 minut. Stezka začíná na pokladně vily ve 14.00, 15.00 a 16.00 hodin a vede stálou expozicí Svět brněnské buržoazie mezi Löw-Beer a Tugendhat. Místa si prosím rezervujte na tel. 544 544 208.

Příběh Černých Polí představí putovní výstava

Putovní výstava Příběh Černých Polí bude od 7. ledna do 27. února 2020 k vidění ve Společenském centru městské části Brno-sever na Okružní 21. Poznejte historii této významné brněnské lokality, zdejší stavby, jejich architekty i obyvatele. Nestojí zde jen světoznámá Vila Tugendhat. Příběh Černých Polí je mnohem barvitější!

Panelová výstava navazuje na oblíbené procházky po Černých Polích pořádané Vilou Löw-Beer v Brně v uplnyulých dvou letech. Výstavu můžete navštívit vždy od pondělí do pátku v čase 9.00 až 17.00 hodin. Připraveny jsou také dvě komentované prohlídky s historičkou Janou Černou – 12. února v 16.00 a 22. února ve 14.00 hodin.

únor 2020

TZ: Vysazení lípy ke 100 letům republiky (14. 9. 2018)

Vysazení lípy ke 100 letům republiky v zahradě Löw-Beerovy vily doprovodí křest knihy a otevření dětského hřiště

Místo konání: zahrada Vily Löw-Beer v Brně, Drobného 22, 602 00 Brno
Termín konání: 21. září 2018 od 14.00 hodin

Letošní významné 100. výročí vzniku Československé republiky připomíná Jihomoravský kraj projektem „100 lip – 100 oslav“. Na stovce vytipovaných lokalit jižní Moravy vysadí 100 lip srdčitých jako připomínku této historické události. Jedním z vybraných míst se stala i zahrada Vily Löw-Beer v Brně, kde výsadba stromu proběhne v pátek 21. září za účasti hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka.

Sázení lípy bude předcházet slavnostní otevření malého dětského hřiště za galerií Celnice a křest nové knihy vydané Muzeem Brněnska. „V rámci rozšíření a zkvalitnění návštěvnické infrastruktury bylo v areálu zahrady Vily Löw-Beer v Brně vybudováno dětské hřiště, navýšen počet svítidel a instalován nový závlahový systém. Současně jsme ukončili první etapu zprůchodnění zahrad mezi vilou Löw-Beer a vilou Tugendhat,“ objasňuje ředitel Muzea Brněnska Antonín Reček.

Veřejnosti se také poprvé představí nová publikace nazvaná „Katalog Muzea Brněnska – výběr kurátorů“. Reprezentativní katalog zahrnuje výběr zhruba 30 nejzajímavějších předmětů ze sbírek všech šesti poboček Muzea Brněnska: Muzea v Ivančicích, Muzea ve Šlapanicích, Podhoráckého muzea, Památníku Mohyla míru, Památníku písemnictví na Moravě a Vily Löw-Beer v Brně.

Na závěr mohou účastníci akce absolvovat komentovanou prohlídku nedávno otevřené výstavy „Textilní firma Mořic Fuhrmann 1918–1948“ v galerii Celnice. O dramatických osudech podnikatelské židovské rodiny Fuhrmannů, která se podílela na vlnařské tradici a pomáhala udávat ráz města Brna, bude vyprávět autor výstavy historik Jakub Pernes. Výstavu bohatě ilustrují unikátní historické fotografie a originální dokumenty zapůjčené od Michaela Fuhrmanna, pravnuka Mořice Fuhrmanna.